Barion Pixel

Véget ért a XXI. CACIT Magyar Vizsla Klubok Európa Kupája az olaszországi Ferraraban.

Az idei versenyen a házigazda Olaszország mellett Anglia, Csehország, Hollandia, Németország, Svájc, Szerbia és Magyarország csapatai vettek részt.

A három napos versenyen a felnőtt csapatok két Field Trial futam mellett mélyvízi elhozást teljesítettek és sor került a kutyák küllembírálatára is. A fiatal, 30 hónaposnál nem idősebb kutyák Derby Field Trial versenyben indultak.

Az első napon a cseh csapat remekelt, négy versenyzőjük is pontnak örülhetett. Mellettük ekkor a német és az olasz csapat állt a dobogón. A mieinknek nem sikerült a pénteki napon a pontszerzés, bár valamennyi kutya remekül futott, madarat nem találtak.

A magyar csapat nem adta fel, szombaton a vízi elhozások során maximális pontszámot szerzett és a küllembírálatok végén is volt okunk az örömre, hisz minden kutya kitűnő minősítéssel zárt, miközben riválisaink fontos pontokat hullajtottak.

Szombaton a derby versenyek során a legjobb rövidszőrű magyar vizslának a csapatunkat erősítő Tenkesvölgyi Cserkelő Avar bizonyult, Döcsakovszky Péter vezetésével.

A mai, vasárnapi futamokon megfordult a szerencse, a magyarok remek futásokkal szereztek kiváló minősítéseket, remekül versenyezve felzárkóztak az élbolyhoz olyannyira, hogy a pénteken már elveszettnek hitt dobogó is meglett a végelszámolásnál!

A csapatversenyt végül Szerbia nyerte, Magyarország a remekül rajtoló csehekkel holtversenyen második lett, a házigazda olasz csapat szerezte meg a bronzérmet! Gratulálunk Nekik is!

Egyéniben azonban ennél is szebb eredmény született, az idei egyéni Európa Kupa győztes Pázmándi Pipacs Bogi, akit Varga János vezetett!

Csapatban nem sikerült a címvédés, de az egyéni győzelem idén is egy magyar kutyáé és vezetőjéé lett!

Nemzet Kincse Sámáné a legjobb vízi elhozás díja és Nemzet Kincse Tűzvarázsló lett a legszebb rövidszőrű magyar vizsla.

Az MVKE ezúton is gratulál a csapatnak akik:

  • Pázmándi Pipacs Bogi – Varga János
  • Nemzet Kincse Sámán – Tim Ngoetra
  • Nemzet Kincse Tűzvarázsló -Tim Ngoetra
  • Nagyszorosi Vadász Blanka- Marco Baldoni
  • Magasparti Rutinos Karma- Marco Baldoni

Derby:

  • Tenkesvölgyi Cserkelő Avar – Döcsakovszky Péter
  • Magasparti Rutinos Karma – Marco Baldoni

Köszönjük Verebély Fanni és Glázer György munkáját is, akik magyar delegált bíróként vettek részt e rangos versenyen!

Hajrá magyarok! Jövőre folytatjuk!

MVKE Vezetősége