Barion Pixel
Tenyészengedély kérelem

TENYÉSZTÉSBE VÉTEL SZABÁLYAI:

Tenyésztésbe venni kan és szuka kutyát csak a Tenyészengedély kiadása után lehet. A Tenyészengedély kérelmet a tenyésztés vezetőhöz kell beadni, melyhez csatolni kell a tenyészszemle, tenyészvizsga valamint a csípőízületi diszplázia szűrés eredményének másolatát. A tenyészengedélyt a beadott dokumentumok alapján az Egyesület a tulajdonos részére megküldi.

Feltételek:

  • Tenyészszemle (küllembírálat): tenyészthető minősítés (”küllemileg tenyészthető”)
  • Tenyészvizsga (Alapvizsga): minimum megfelelt minősítés. Az ennél magasabb szintű munkavizsgán (VMV, ŐTV) szerzett megfelelt minősítés illetve díjban végzés mentesíti a vizslát az Alapvizsga kötelezettsége alól. A VAV vizsga abban az esetben minősül tenyészvizsgának, amennyiben azon FCI bíró bírált.
  • Csípőízületi diszplázia szűrés: A (mentes), B (majdnem mentes) vagy C (enyhe) eredmény. Javasoljuk, hogy a C (enyhe) minősítésű egyedekhez A (mentes) minősítésű párt válasszanak tenyésztőink. Az állatorvosok az FCI szabályzatának megfelelően az A, B, C… jelölést alkalmazzák az értékelés során. Az Egyesület elfogadja a Kisállat Ortopédiai Bizottság által kijelölt szűrő állomások eredményeit. Továbbá elfogadja azon állatorvosok vizsgálati eredményeit is, akik hivatalos, szabályos bírálati lapot adnak ki és archiválják a röntgenfelvételeket.

A szükséges Tenyészengedély kérelem letölthető itt: Tenyészengedély-kérelem

A Tenyészengedély kérelmet a következő Email címre kell küldeni: tenyesztesmvke@gmail.com.

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Kapcsolat

Magyar Vizsla Klub Egyesület

2336 Dunavarsány, Petőfi utca 5.