Barion Pixel
Emlékezünk
Id. Jilly Bertalan halálának évfordulójára

Id. Jilly Bertalan halálának évfordulójára

In Memoriam Bősz József

Egy cikk Bősz Józsefről: Bosz-Jozsi-barol-cikk

Búcsúzunk Dr. Szászi Ferenctől

Fájó szívvel veszünk búcsút Dr. Szászi Ferenc barátunktól, aki 2017.február 21-én tragikus körülmények közt elhunyt. Igaz barátot és egy kiváló szakembert veszített el személyében a kutyás társadalom, a veszteség pótolhatatlan.
Nyugodj békében drága barátunk!.

In memoriam Dr. Tóth Tibor, Dr. Csertaparti

In memoriam Dr. Tóth Tibor, Dr. Csertaparti

 Az ötvenes évek végén a Zala megyei Rádiházán ismerkedtem meg egy szálfatermetű és rendkívül vidám természetű állatorvossal egy kutyás közös ismerősünk lakásán.
 A mai napig emlékszem Tibi barátom minden csínytevésére, amit ott elkövetett házigazdánk ugratására.
 Csodálatos egyéni humora az egész társaságot lendületbe hozta, ízes zalai kifejezéseivel nekem különösen tetszettek viccei, hiszen az én anyám is zalai születésű.
 Egyéni utakon, de nagyon eredményesen tenyésztett magyar vizslát és kiváló eredményeket ért el a kiképzésben is, számos versenyt nyert, vagy kiváló helyezést ért el. Emlékszem az NDK-ban rendezett összehasonlító versenyre, ahol egyszemére vak kutyájával nagyszerűen szerepelt.
 Nem volt egy átlag ember, rendkívül erős egyénisége néha konoksággal is párosult, de nagyon sok ilyen ember kellene a vizsla tenyésztés érdekében. Nagy szíve volt a vadászkutyához, nem mindenben voltunk egy véleményen, de nem is akartuk mindenáron meggyőzni igazunkról.
 Sajnos elhatalmasodó betegsége megnehezítette életét, a kutyákkal való foglalkozást, de félig mozgásképtelenné válva még mindig próbálkozott a kiképzéssel.
 Az utolsó évek rengeteg szenvedést jelentettek számára, annak ellenére, hogy felesége Ildikó erején felül is megtett mindent a gyógyulása érdekében. Gyakori látogatásaim alkalmával módom volt látni azt a  csodálatos harmóniát, amelyben éltek, csodáltam Tibor barátom kitartását a gyógyíthatatlan betegség leküzdése érdekében. Természetesen találkozásaink alkalmával sem volt más témánk csak a magyar vizsla.
 Bízom abban, hogy oda, a túlvilágra is elhallatszik majd Fuvola és Rudi ugatás és könnyebb lesz elviselni hiányukat.

A magyar vizslát szeretők nevében mondom: Tibor nyugodj békében!

Dr. Herger László
Dr. Tóth Tibor és Csertaparti Fuvola
Drótszőrű Magyar Vizsla Verseny 1991.08.31. Dég
X. Speciális Magyar Vizsla Verseny 1997.09.26-28. Sárvár
Búcsúzunk Szabó Andrástól

Búcsúzunk Szabó Andrástól a Barnadrótos kennel tulajdonosától

Szomorú szívvel búcsúztunk 2015. februárban…

Szabó András és Rabán kutyája 2008 február

In memoriam Kolonnay László

In memoriam Kolonnay László

Búcsúzunk Vince bácsitól

Emlékezés Papp Józsefről

Emékezés Kohári Jánosról

Egy elkésett emlékezés

Gyász árnyékolja be a a rövidszőrű magyar vizslás társadalmat. Kohári János a MEOE Magyar vizsla Klubjának tagja, a vizslatenyésztés egyik legnemesebb oszlopa sajnos már nincs közöttünk.
Rá emlékezek.
Egyszerű, igaz ember volt, jelleme pedig erős és egyenes. Olyan erős, mint az udvarukban álló vén gesztenyefa. Sajnos az élet úgy hozta, hogy csak nagyon keveset tudtam Jani bácsival ez alatt a gesztenyefa alatt álló padon beszélgetni. Keveset, mert mi emberek mindig sietünk, rohanunk, soha nem érünk rá egymásra, és hogy miért nem, csak az Isten tudja. De ezek a beszélgetések nekem így is nagyon sokat adtak. Megtudtam Tőle, hogy állattenyésztő szaktudását a Kalocsai Mezőgazdasági Technikum állattenyésztési szakán szerezte. A kutyatenyésztéssel 1965-ben kezdett foglalkozni és 1970. március 20-án kapott igazolást a magyar vizsla tenyésztéshez. Beszélgettünk kiállításokról, versenyekről, melyek 41 éven keresztül igazolták alkalmasságát a tenyésztésre. A mindig pontosan és precízen vezetett tenyésztési naplóba összesen 712 db  Gyimesi kölyök neve került, melyek Magyarországtól Mexikóig, Kanadáig találtak új gazdára. Megbecsülés és tisztelet vette körül azoktól, akik őt ismerték, mert munkássága a vizslatenyésztésben példás és becsületes volt. Már említettem pontosságát, precízségét… sajnos én ezzel a megemlékezéssel másfél évet késtem, de adósságomat most talán sikerült lerónom.

Nyugodj békében Jani bácsi!

Kertész Sándor
Körmend, 2013. április 5.

Emlékezünk Dr. Horváth Bélára

In memoriam Dr. Simonffy Miklós

A Drótszőrű Magyar Vizsla Klub-kiállítás bírója 1991. Budapest
Kutya 1991/1
Országos Vizsla Főverseny bírója 1993.10.22-23. Majs
Kutya 1995/4
Dr. Simonffy Miklós Fidelius kennelének angol szetterei

Dr. Simonffy Miklós cikkei

Kutya 1986/3

Kutya 1988/4

Kutya 1990/10

Kutya 1992/10

Kutya 1997/7

Kutya 1998/1

Kutya 2000/4

In memoriam Tóbi János

2011.11.26. Búcsúzunk…

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Tóbi János, a Kotori-Kerti kennel tulajdonosa 2011.november 26-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Tóbi János a drótszőrű magyar vizsla fajta elkötelezett híve volt, a fajtáért, és a hazai és külföldi vadászkutyás élet fellendítéséért tett munkásságának értéke felbecsülhetetlen.
Emlékét szívünkben megőrizzük.

Drótszőrű Magyar Vizsla Szakosztály

Tóbi János
1955.10.27. – 2011.11.26.

Búcsúzunk Klem Józseftől

2016.01.01.


Fájó szívvel búcsúzunk…
Klem József kutyás barátunk, bírótársunk ma hajnalban elhunyt. Emlékét szívünkben megőrizzük.

Búcsú Snyehola Gézától

Búcsú Snyehola Gézától.

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Kapcsolat

Magyar Vizsla Klub Egyesület

2336 Dunavarsány, Petőfi utca 5.