Barion Pixel

Az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya örömmel ad tájékoztatást arról, hogy a tájegységi fővadászok közreműködésével és az Agrárminisztérium támogatásával az apróvadas VAV film után elkészült az utánkeresés VAV film is.
Első lépésként 2019-ben készítettük el a vadászkutyák apróvadas vadászati alkalmassági vizsgáját bemutató filmünket. Már ekkor terveztük a folytatást, az utánkereső vadászati alkalmassági vizsgáról készülő film elkészítését is. Azonban sajnos 2020-ban a forgatási munkálatokat a pandémia miatt nem kezdhettük el.
Idén tavasszal viszont végre lehetővé vált ennek a filmnek a felvételeinek elkészítése is, amelyre 2022. március 29-30-án a Bakonyerdő Zrt. kezelésében lévő területen, Huszárokelőpusztán és a Hubertlak környéki erdőkben került sor. A film az Agrárminisztérium támogatásával, a Vadgazdálkodási Főosztály, a Bakonyerdő Zrt. és a Magyar Tacskókopó Klub közreműködésével valósulhatott meg.
A forgatást követő vágási munkálatok eredményeként 26 perces kisfilm jött létre. Az alkotás teljeskörűen mutatja be az utánkeresés vadgazdálkodási jelentőségét, a vizsga követelményeit, a feladatra jelentkezést, azok elvárt színvonalú végrehajtását, a konkrét vadászati szituációk ismertetését és mindezekhez részletes magyarázattal is szolgál. A képi tartalom a megfelelő narrációval világossá teszi a kutya helyét, és feladatainak összefüggéseit is.
A film írói, szerkesztői, és javarészt a szereplői is az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadászai, akik a feladatokat saját kutyáikkal mutatták be. Az alkotók bíznak benne, hogy a vadászkutyák utánkereső vadászati alkalmassági vizsgáját bemutató kisfilmmel is hozzájárulhatnak a vadgazdálkodás elfogadottságának és szakmai színvonalának növeléséhez.

Utánkereső VAV teljes film

Apróvadas VAV előzetes

Apróvadas VAV teljes film