Barion Pixel
II. CACT Rövidszőrű Magyar Vizsla Tenyészetek Nemzeti Kupája

II. Tenyészetek Kupája

2021 szeptember 11-12. – Baracska

A Magyar Vizsla Klub Egyesület 2021. szeptember 11-12-én, újra megrendezi a
II. CACT Rövidszőrű Magyar Vizsla Tenyészetek Nemzeti Kupája
vízi-mezei versenyét, ezúttal Baracskán!

Vízi-mezei verseny:

A verseny a Zöld Könyv vízi-mezei verseny szabályzata szerint kerül megrendezésre, szóló mezei kereséssel. A legeredményesebb I. díjas kutya CACT címet, a második legeredményesebb I. díjas pedig Res.CACT címet szerez!

A Tenyészetek Kupájáról általában:

A Tenyészetek Kupája egy speciális vízi-mezei vizsla verseny, amely kétévente kerül megrendezésre. A célunk egy hagyományteremtő verseny megalkotása volt, ahol a Tenyészetek csapatokba rendezhetik a kutyáikat, és a többi Tenyészet csapataival egy kellemes kutyás hétvégét eltöltve, összemérhetik tudásukat. Így kétévente kiderül, hogy melyik a legeredményesebb rövidszőrű magyar vizsla Tenyészet! Egy adott Tenyészet csapatának csak olyan kutya lehet tagja, amely az adott Kennelben lett törzskönyvezve. A kutya tulajdonjoga nem feltétel, tehát a kutya lehet akár az adott Kennel tulajdonában, de akár magánszemély tulajdonában is. A Tenyészeteknek érdemes csapatba szervezni a Kennelben tenyésztett kutyák vezetőit, ha eredményesen akarnak szerepelni a Tenyészetek Kupáján. A Tenyészet tulajdonosának indulása nem feltétel, a Tenyészet tulajdonosának támogatásával, de a részvétele nélkül is alakítható csapat!

Csapatverseny:

A verseny csapatverseny, melyre kizárólag Rövidszőrű Magyar Vizsla Tenyészetek jelentkezését várjuk. Egy csapat legalább kettő, legfeljebb négy, egyazon tenyészet kutyájából és annak vezetőjéből áll. A végső csapatsorrend a három legjobban teljesítő kutya elért helyezése alapján alakul ki. A csapatoknak ki kell jelölniük egy csapatkapitányt, aki felel a Tenyészet nevezésért, illetve a versenyzőkért is. A csapatkapitány lehet a Tenyészet vezetője is, de akár bárki más is. Egyéni nevezésre nincs lehetőség.

Pontozás:

A versenyen a kutyák pontozása a Zöld könyv, vízi-mezei verseny szabályzata alapján történik. Ez alapján kialakul az egyéni sorrend, minden kutya kap egy helyezést. A csapat sorrend úgy kerül meghatározásra, hogy minden kutya kap egy helyezés-pontszámot. Az első helyzet kutya helyezet-pontszáma 20, a második kutyáé 19, és így tovább egészen a 20-ik kutyáig, akinek a helyezet-pontszáma 1. A 20-iknál rosszabb helyezést elért kutya helyezet-pontszáma értelemszerűen nulla lesz. A csapatsorrend az adott csapat három legjobb helyezést elért kutyájának helyezet-pontszám összeadásával alakul ki. A legtöbb helyezet-pontszámot elért (a legjobb három kutya figyelembevételével) csapat végez az élen. A csapatpontozás miatt fontos, hogy minden kutya minden versenyszámon végig menjen, és a feladatokat megcsinálja, még akkor is, ha esetleg egy versenyszámban nulla pontot ér el! Csak így tudunk minden kutyát sorrendbe állítani, és a csapat sorrendet felállítani. A kutya egyéni díjazása (hogy milyen díjban végzett a kutya) nem kerül figyelembevételre a csapat végeredmény kialakításakor. Hiába nyerte meg egy adott Tenyészet kutyája a versenyt, ha egy másik Tenyészet kutyái összességében több helyezet-pontot szereztek, akkor ez utóbbi Tenyészet nyeri a csapatversenyt. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy egy Tenyészet minden kutyája második díjban végez, de ha több helyezet-pontot szereznek összesen (három legjobb kutya), mint egy másik Tenyészet, amelynek egy kutyája első díjban végez, akkor is a több helyezet-pontot elért Tenyészet nyeri a csapatversenyt.

Verseny információk:

A verseny helyszíne: Baracska
A verseny időpontja: 2021. szeptember 11-12.
Nevezési határidő: 2021. augusztus 22.

A verseny attól függően, hogy hány Tenyészet (illetve kutya nevez) 1 vagy 2 napon kerül megrendezésre. A nevezési határidő lejárta után, augusztus 23-ig kerül kihirdetésre, hogy 1 vagy 2 napos lesz a verseny idén!

Nevezési díj: 40 000 Ft /csapat

A nevezés feltételei:

  • csak Magyarországon kiadott származási lapú, tenyészengedéllyel rendelkező (tenyészszemle, alapvizsga és csípő dysplasia (HD) szűrés)) kutya nevezhető, korhatártól függetlenül
  • csak Magyarországon regisztrált, magyar tulajdonú rövidszőrű magyar vizsla tenyészet regisztrálhat
  • egy Tenyészet csak egy csapatot indíthat
  • a csapat minimális létszáma kettő kutya, maximális pedig négy kutya
  • egy vezető csak egy kutyát vezethet a versenyen
  • egy alomból több kutya is nevezhető a versenyre

Nevezés:

Nevezni ONLINE lehet (augusztus 4 és 22 között), a jelentkezési űrlap kitöltésével. Nevezni a csapatkapitány tud, a tenyészet összes versenyzőjének és kutyáinak adatainak megadásával. A nevezést követően minden érvényes nevezésről visszaigazolást küldünk. Amíg a visszaigazolás nem érkezik meg, a nevezés nem érvényes! A nevezési díj már bankkártyával is kiegyenlíthető!

Egyéb információk:

Amennyiben a verseny két napon kerül megrendezésre, úgy a csapatoknak, résztvevőknek maguknak kell gondoskodni a szállásról, illetve utazásról. A szervezők sem a szállás foglalásban, sem a versenyszámra való eljutásban nem tudnak segíteni.

COVID információk:

A jelenlegi szabályozás alapján a versenyen való részvételhez NEM szükséges Védettségi Igazolvány (illetve a nézőként sem), illetve maszk használata SEM. Bízunk benne, hogy ez a verseny időpontjáig nem is változik! Amennyiben ez mégis változna, úgy arról a Vizslaklub honlapján, illetve a Facebookon információt közlünk, illetve a csapatkapitányokat e-mailen is értesítjük!

Bővebb információ:

Illés Gábor
+36 20 80-60-444
kajaszo.vizsga@gmail.com

Keresse az eseményt a Facebook-on is!

Szeretettel várunk minden kedves versenyzőt és minden kedves érdeklődőt is!

Pillanatképek az ELSŐ Rövidszőrű Magyar Vizsla Tenyészetek Nemzeti Kupájáról, mely Cegléden, a Nagyszéki Vadásztársaság területén került megrendezésre.

Galéria – II. Tenyészetek Kupája

2021 szeptember 11-12. – Baracska