Barion Pixel

Az Országos Magyar Vadászkamara (MEOESZ együttműködés alapján) 2021. október 8-10. között az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében CACIT mindenes vizslaversenyt rendez, melyre hazánkon kívül 8 országból (Ausztria, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Románia, Szerbia, Szlovákia) várunk nevezéseket.

A versenyen összesen 21 vizsla és vezetője versenyez a CACIT címért a MEOESZ érvényes Vadászkutya Vizsga- és Versenyszabályzat „Mindenes verseny vizslák részére” fejezet szerint.

A Magyarországot 7 páros (vizsla és vezetője) képviseli a versenyen. Jelen felhívás célja a Magyarországot képviselő versenyzőpárosok megtalálása és kiválasztása.

A jelen felhívásra beérkező jelentkezők részére 2021. augusztusában a fenti szabályzat alapján válogató kerül megrendezésre legfeljebb 20 kutya és vezetői részére. Azt, hogy az októberi nemzetközi versenyen kik képviselik hazánkat elsősorban a válogatón elért eredmény dönti el.

Az októberi CACIT versenyre történő nevezés feltétele a válogatón való részvétel, de a válogatón való szereplés nem jelent egyben automatikus nevezést.

Nagyszámú érdeklődő esetén a szervezők fenntartják a jogot, hogy a válogatón résztvevőket a jelen felhívásra jelentkezők közül választják ki.

Előnyt élveznek azok a kutyák, amelyek mindenes vizslaversenyen/vizsgán minősítést szereztek, illetve a Vadászkamara által rendezett Főversenyen legalább a regionális válogatóversenyeken minősítést értek el.

Jelentkezési feltételek:

kutya:

  • FCI VII-es fajtacsoport
  • magyar, vagy honosított származási lap,
  • sikeres ÖTV,
  • érvényes oltási igazolás

kutyavezető:

  • a 2021/2022. vadászati évre érvényes vadászjegy,
  • nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, vadászkamarai vagy fajta klub vizsgálat, eljárás alatt,
  • egy tulajdonos egy kutyával vehet részt a versenyen, a vizslát a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen

Jelentkezni lehet letölthető jelentkezési lap kitöltésével és a Vadászamara vizslavezető lakhelye szerint illetékes területi szervezet kinológusának jóváhagyásával, az info@omvk.hu mail címre történő megküldésével.

A megyei kinológusok elérhetősége: https://omvk.hu/oldal/a-kinologiai-szakbizottsag-tagjai-es-elerhetosegeik

Az email tárgymezőjébe kérjük a „CACIT mindenes vizsla verseny – 2021. Vadászati Világkiállítás” szöveget feltüntetni.

Jelentkezési határidő: 2021. május 20.

ORSZÁGOS MAGYAR VADÁSZKAMARA