Barion Pixel

Kedves Magyar Vizslások!

Egy újabb lehetőséget ajánlunk nektek!

Eördögh Réka és Szentpétery Zselyke szemész doktornők a következő ajánlatot tették a Klubunknak:
„ 2017 óta gyűjtjük az adatokat a magyar vizslákból, amelyek megfordultak nálunk. A cél a vizslák csarnokzugának vizsgálata; a csarnokzug és a glaukóma kapcsolatának elemzése.
Teljes körű szemészeti vizsgálat történik gonioszkópiával, amely megfelel az európai követelmények szerinti szemészeti szűrővizsgálatnak. Az adatokat felvisszük az online szűrési rendszerünkbe.
A szűrővizsgálat hosszú, kb. egy órát vesz igénybe, előtte minden esetben a chip leolvasásával azonosítjuk az állatot és leellenőrizzük a hozzá tartozó törzskönyvet.
Nagyon ugráló állatok esetében nyugtatás lehet szükséges. Ez nem altatást jelent, hiszen ülve kell maradniuk felemelt fejjel. Eleség megvonás sem szükséges előtte.
A teljes ár 25.000 Ft, de a kutatás alatt a vizsláknak 50% kedvezményt adunk, így 12.500 Ft, és akkor hivatalos igazolást állítunk ki.
Ha valaki nem akar az állattal tenyészteni, csak önként részt vesz a kutatásban, annak ingyenes a vizsgálat, de nem kap papírt.
Ezen a linken meg tudják nézni a vizslában eddig leírt öröklődő betegségeket: https://www.ecvo.org/media/vizsla.pdf a vizsgálat során bármelyiket detektálni tudjuk.
Három helyszínen tudjuk elvégezni a vizsgálatot:
https://www.pozsonyidoki.hu/index…/…/szemeszeti-szakrendeles, itt dr. Eördögh Rékához kell bejelentkezni, de ő csak március végéig dolgozik, babát vár.
http://pumukli.allat-gyogyaszat.hu/service/szemmutet/ és http://kertvarosirendelo.allat-gyogyaszat.hu/ utóbbiakban én (dr. Szentpétery Zselyke) csinálom a szűrést.
A bejelentkezést a rendelők központi számán célszerű lebonyolítani. „

Köszönjük előre is az együttműködést!

MVKE Vezetősége