Barion Pixel

A Vizslatalálkozó 2022.06.26-án vasárnap déltől került megrendezésre Tokajban, a Magyar Vizsla Klub támogatásával. Három szomszédos megyéből (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar) közel 40 ember és 20 kutya gyűlt össze- a rekord meleg, óriási kánikula ellenére- a csodás Tisza parti környezetben. Az összejövetelen -a három megyéből érkező- magyarvizsla kennelek, tenyésztők, kutyatulajdonosok és persze kutyák találkoztak, mutatkoztak be, ismerték meg egymást.
Vasárnap 12-13-ig gyülekeztünk, vártuk a messziről (is) érkezőket. Rövid megnyitóval, programismertetővel kezdődött a rendezvény a híd lábánál található Tiszavirág Kempingben. Ezt követően egy ízletes babgulyást fogyaszthatott el minden kedves résztvevő. Majd a kutyatulajdonosok, ebtenyésztők bemutathatták, ismertethették a magyar vizsláikat, kenneljeiket az összegyűltek előtt. A vizslabemutató után Szögi Lajos, Mida Gábor és Dr. Dobó Nagy Zsolt -mint a Magyar Vizsla Klub fent említett három megyei képviselője- tartott igen érdekes és hasznos kiselőadást a kutyatartás, -nevelés, -kiképzés rejtelmeiről. Az előadók szívesen válaszoltak a résztvevők által feltett kérdésekre. Ezután a csapat felkerekedett és egy kis közös sétát tett a kutyákkal egyetemben a Tisza hídon át, fel a kilátóhoz, amelyen a kereszt áll. Itt sikerült egy-két közös fotót készíteni a csoportról. A csapatból többen tervezték eredetileg, hogy a TV toronyig is felkapaszkodnak ebtársaikkal, de az embert- és ebet próbáló hőség visszariasztott ettől mindenkit (talán majd legközelebb).
A rendezvény a jelenlévők és szervezők szerint is jó hangulatban, kellemesen, hasznosan telt. Többen megfogalmazták a résztvevők közül, hogy nagyon jól érezték magukat, szerencsésnek találták a helyszínválasztást (a Tiszában hűsölhettek a kutyák) és örömmel eljönnének a jövőben megszervezendő hasonló rendezvényekre is. (pl. a Dobó Nagy Zsolt által megszervezendő hortobágyi túrára, ill. a Szögi Lajos féle Országos Vadásznapi tiszadobi rendezvényre).