Magyar Vizsla Klub Egyesület

A rövidszőrű magyar vizsla fajtagondozó szervezete


In memoriam Dr. Tóth Tibor

In memoriam Dr. Tóth Tibor, Dr. Csertaparti

 Az ötvenes évek végén a Zala megyei Rádiházán ismerkedtem meg egy szálfatermetű és rendkívül vidám természetű állatorvossal egy kutyás közös ismerősünk lakásán.
 A mai napig emlékszem Tibi barátom minden csínytevésére, amit ott elkövetett házigazdánk ugratására.
 Csodálatos egyéni humora az egész társaságot lendületbe hozta, ízes zalai kifejezéseivel nekem különösen tetszettek viccei, hiszen az én anyám is zalai születésű.
 Egyéni utakon, de nagyon eredményesen tenyésztett magyar vizslát és kiváló eredményeket ért el a kiképzésben is, számos versenyt nyert, vagy kiváló helyezést ért el. Emlékszem az NDK-ban rendezett összehasonlító versenyre, ahol egyszemére vak kutyájával nagyszerűen szerepelt.
 Nem volt egy átlag ember, rendkívül erős egyénisége néha konoksággal is párosult, de nagyon sok ilyen ember kellene a vizsla tenyésztés érdekében. Nagy szíve volt a vadászkutyához, nem mindenben voltunk egy véleményen, de nem is akartuk mindenáron meggyőzni igazunkról.
 Sajnos elhatalmasodó betegsége megnehezítette életét, a kutyákkal való foglalkozást, de félig mozgásképtelenné válva még mindig próbálkozott a kiképzéssel.    
 Az utolsó évek rengeteg szenvedést jelentettek számára, annak ellenére, hogy felesége Ildikó erején felül is megtett mindent a gyógyulása érdekében. Gyakori látogatásaim alkalmával módom volt látni azt a  csodálatos harmóniát, amelyben éltek, csodáltam Tibor barátom kitartását a gyógyíthatatlan betegség leküzdése érdekében. Természetesen találkozásaink alkalmával sem volt más témánk csak a magyar vizsla.
 Bízom abban, hogy oda, a túlvilágra is elhallatszik majd Fuvola és Rudi ugatás és könnyebb lesz elviselni hiányukat.

A magyar vizslát szeretők nevében mondom: Tibor nyugodj békében!

Dr. Herger László

 Dr. Tóth Tibor és Csertaparti Fuvola


Drótszôrû Magyar Vizsla Verseny 1991.08.31. Dég


X. Speciális Magyar Vizsla Verseny 1997.09.26-28. SárvárSLIDESHOW

Utolsó frissítés: 2017-07-03 13:40:20

Copyright © 2015 Magyar Vizsla Klub Egyesület | A rövidszőrű magyar vizsla fajtagondozó szervezete