Magyar Vizsla Klub Egyesület

A rövidszőrű magyar vizsla fajtagondozó szervezete


Eleven Emlékezet Díj

A díjat Arató Péter (Napsugár-réti Arasz ex-gazdája) és Cserba Ildikó (Cikolai Csóka ex-gazdája) alapította 2012-ben. Céljuk, hogy a néhány generációval ezelőtti vizslákra is emlékezzünk, mert ha akkor ők nem lettek volna, a vizslaállomány sem így alakult volna.

Egy díj értük, és egy díj az emlékezés szépségéért. Mert gondolatainkban ott vannak mindennap. Mosolyogva gondolunk vissza közös sétáinkra, vadászatainkra, ahogy alszik, eszik, ránk néz.

Hiányzik... Mert ő életünk kis része volt... Volt, van, lesz - annyi szeretet van bennünk a vizsla iránt, hogy mindig velünk él a következő generáció. A következő, akinek átadjuk a stafétát - az Eleven Emlékezését is!

Staféta, több okból is:
- Évenként más-más nemü magyar vizslára emlékezünk, hogy az emlékezés mérlege egyensúlyban maradjon.
- Az Eleven Emlékezés jogát évről évre átadják az alapítók (Az emlékplakettet minden esetben Arató Péter és Cserba Ildikó biztosítja!), ha a szeretnél emlékezni, jelentkezz az info@magyarvizslaklub.hu e-mail címen.

Az Eleven Emlékezet Díj szabályzata:

- A díjat páros évben kan magyar vizsla, páratlan évben szuka magyar vizsla kapja.
- A díj minden évben az adott évi Magyar Vizsla Klubkiállítás rendezvényén kerül átadásra.
- A díj odaítélése az adott évben az adott Eleven Emlékező tiszte és joga! Az odaítélésnek semmilyen szabálya, megkötése nincs! Azaz nincs meghatározva, hogy a legszebb fejű, legjobb mozgású, stb. magyar vizsla, nem számít a kutya kora - csak a kutya neme.
- Az Eleven Emlékezés jogát kérésre átadják az alapítók. Ebben az esetben az emlékplakett készíttetését vállalják. Az adott évben emlékezőnek joga és lehetősége egyéb ajándékot, emléket felajánlani a díjazott magyar vizslának. Ha az adott évben az emlékezés jogát az meghagyták az alapítóknak, az emlékplakett mellé egy 20 kg-os prémium minőségű tápot ajándékoznak.

Értük és miattuk, mert emlékük él bennünk - elevenen.Utolsó frissítés: 2015-10-16 08:34:08

Copyright © 2015 Magyar Vizsla Klub Egyesület | A rövidszőrű magyar vizsla fajtagondozó szervezete